U kući u Zagrebu zatočio 10-godišnju kćer i pucao na policiju

ZAGREBAČKA policija uhitila je sinoć 48-godišnjeg muškarca koji je u kući u naselju Knežija nekoliko sati držao zatočenu svoju 10-godišnju kćer.

Na policiju, koja je došla osloboditi djevojčicu, ispalio je dva metka iz pištolja, koji ilegalno posjeduje, a treći je pokušao usmjeriti prema svojoj glavi, no nitko nije ranjen, izjavila je na mjestu događaja glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Nakon što ga je spriječila u pokušaju samoubojstva i svladala ga, policija je uhitila 48-godišnjaka i odvela ga u policijsku postaju gdje je u tijeku kriminalistička obrada, rekla je Vulama, dodajući da je počinitelj prilikom uhićenja lakše ozlijeđen.

On će, prema prvim policijskim informacijama, osim za nedozvoljeno držanje oružja biti prijavljen i za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te sprječavanje službenih osoba u obavljanju dužnosti. Policija razmatra da ga prijavi i za otmicu, iako mu je 10-godišnja djevojčica kćer, kazala je Vulama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drama je počela oko 16,30 sati, kada je 36-godišnja žena nazvala policiju i rekla da joj bivši suprug u kući u Ulici fra Luje Marune drži zatočenu 10-godišnju kćer.

Dijete inače živi s majkom i njenim nevjenčanim suprugom, a oca, koji živi u Pitomači, viđa povremeno. Prije večerašnjeg incidenta, on je u nekoliko navrata nagovarao bivšu suprugu da mu se vrati, a pištoljem joj je, tvrdi policija, prijetio i četiri dana ranije.

Nakon što žena nije uspjela uvjeriti bivšeg supruga da oslobodi djevojčicu, na mjesto događaja došla je policija, koja ga je također pokušala uvjeriti da oslobodi dijete. Kako je otac nije puštao iz kuće, djevojčica je počela plakati, zapomagati i tražiti da ju se oslobodi, kazala je Vulama.

Oko 19 sati policija je razvalila vrata i uhitila muškarca, te ga zavezanog lisicama odvela u trešnjevačku policijsku postaju.

Zbog nedozvoljenog držanja oružja i drugih kaznenih djela, on je policiji poznat od ranije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara