U Ljubljani počeo ministarski skup SEDM-a

U LJUBLJANI je u petak ujutro započeo ministarski susret Inicijative za suradnju ministarstava obrane jugoistočne Europe, kojemu prisustvuje i ministar obrane RH Berislav Rončević, te ministri i predstavnici ministarstava obrane još 12 zemalja.

Sastanku inicijative koja potiče razmjenu iskustava na području obrane i jačanju regionalne stabilnosti, prisustvuju i predstavnici NATO-ovog zapovjedništva u Napulju, zamjenik američkog ministra obrane Ian Brzezinski i predstavnici Pakta stabilnosti za jugoistočnu Europu.

Kako je u uvodnom govoru rekao domaćin susreta, slovenski ministar obrane Anton Grizold, prošlost jugoistočne Europe dokazala je da sigurnost nije činjenica koja je sama po sebi zajamčena nego iziskuje nastojanja svih država u regiji.

"Slovenija je uvjerena da će i ovakvo povezivanje država jugoistočne Europe uz uključivanje u euroatlantske integracije pripomoći širenju sigurnosti", rekao je u uvodnom govoru slovenski ministar obrane Anton Grizold, a prenijelo slovensko ministarstvo obrane.

Grizold je u svom govoru posebno pozdravio nazočnost ministra obrane BiH Nikole Radovanovića, te Srbije i Crne Gore Prvoslava Davinića. Te su dvije države na ministarski skup pozvane kao gosti, navodi se u priopćenju.

Sudionike skupa primio je u petak ujutro i slovenski predsjednik Janez Drnovšek.

Na završetku ministarskog skupa održat će se popodne konferencija za novinare.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara