U LOKVAMA USPJELO OSNIVANJE OPĆINSKOG VIJEĆA

Davorin Cenčić iz SDPa izabran je večeras za predsjednika Općinskog vijeća Lokava na ponovljenoj, ovoga puta uspjeloj, utemeljiteljskoj sjednici vijeća.

Potpredsjednici su Brankica Grgurić (HDZ) i Mirko Turukalo(SDP).

Sedam je vijećnika glasovalo za, tri su bila protiv, a jedan suzdržan.

Izbori za lokalnu samoupravu u Lokvama održani su početkom siječnja jer je zbog političkih nesuglasica i krize vlasti Općinsko vijeće bilo raspušteno, a do izbora novoga imenovan je povjerenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbori su ponavljani tri puta. Prvi nisu uspjeli, a poslije drugih, uspješnih izbora osnovano je Općinsko vijeće, ali su vijećnici nakon jedne i pol godine rada uskratili povjerenje predsjedniku vijeća Davorinu Cenčiću.

Na izborima u siječnju ove godine izabrano je 11 članova Općinskoga vijeća. Pet mjesta pripalo je članovima SDP-a, dva HDZ-u, te po jedno PGS-u, HSS-u, HSLS-u i HNS-u.

Davor Cenčić je danas rekao da su prvi zadatci novoga Općinskoga vijeća donošenje proračuna za 2003., prostornog plana Lokava te osnivanje općinskih odbora.

Izbori za lokalnu samoupravu u siječnju su po drugi put ponovljeni i u Fužinama gdje je izabrano 13 vijećnika. Prvi pokušaj osnivanja i izbora predsjednika Općinskoga vijeća nije uspio, a za ponedjeljak, 17. veljače, zakazana je nova osnivačka sjednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara