U Makarskoj izrešetana kuća slovenskog nogometaša. Svjedok: "To je bio rat"

U Makarskoj izrešetana kuća slovenskog nogometaša. Svjedok: "To je bio rat"
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U NOĆI s ponedjeljka 11. ožujka na utorak 12. ožujka te u noći s utorka na srijedu 13. ožujka netko je iz poluautomatske puške pucao na kuću u Makarskoj.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, kuća je u vlasništvu 44-godišnjeg Dina Laliča i njegova oca, nekadašnjeg vratara slovenskih nogometnih klubova Triglav, Rudar i Primorje te mlade slovenske reprezentacije.

"Kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajem je u tijeku, a po dovršenoj istrazi izvijestit ćemo javnost", kažu iz policije.

"Da jesam li čuo pucnjavu?! To je bio rat, i sigurno se nije pucalo iz pištolja, već iz nečega jačega, možda snajpera ili kalašnjikova, ali je bila pojedinačna paljba, a ne rafalna. Vidite i sami, mecima su probijene grilje, stakla, namještaj i štokovi od vrata. Prvu večer pucalo se oko jedan sat iza ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugu večer oko 2.30 sati i to 12 do 13 metaka. Pucali su iz šume udaljene niti pet metara od kuće odakle je policija pokupila čahure i "češljala" teren", kaže za Slobodnu jedan od susjeda.

Afera Offside

Lalič je široj javnosti poznat od prije devet godina kada je punio stupce crne kronike zbog sudjelovanja u aferi "Offside", akciji policije i USKOK-a koji su istražili namještanje rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi nogometaši i sportski djelatnici klubova Croatia Sesveta, Varteksa i Međimurja. Riječ je bila o optužbama za namještanje osam prvoligaških utakmica i četiri pokušaja namještanja, kao i za primanje mita, a USKOK je od sportskih djelatnika tražio povrat 207 tisuća eura.

U akciji je policija u suradnji s njemačkim kolegama uhitila 22 osumnjičenika, među kojima i Laliča koji je lanac organizirao s bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom te igračem slovenskih klubova Admirom Suljićem pa je trojac u nagodbi s USKOK-om pristao na godinu i pol dana zatvora, a državi su vratili i oko milijun eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice. Cijena za namještenu utakmicu kretala se između 150.000 i 300.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara