U Markuševcu do sada srušeno pet od deset bespravno sagrađenih kuća

OD UKUPNO deset bespravno sagrađenih objekata planiranih za rušenje u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni do danas je uklonjeno pet, doznaje se u Ministarstvu graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Ostali bespravno sagrađeni objekti trebali bi biti uklonjeni do kraja tjedna. Trenutno se ruše dva objekta, dok se za tri obavljaju pripremne radnje, kažu u Ministarstvu.

Bespravno sagrađene objekte uklonili su sami investitori, a u tome im je svojom mehanizacijom pomogao Ljubo Ćesić Rojs koji je nedavno srušio i svoju bespravno sagrađenu kuću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da Ministarstvo nakon uklanjanja deset bespravno sagrađenih objekata u Markuševcu, planira nastaviti s rušenjima na novoj lokaciji, također u podsljemenskoj zoni.

Rušenja bespravno sagrađenih objekata u unutrašnjosti zemlje započela su početkom mjeseca srpnja, dok je rušenje na obali obustavljeno zbog turističke sezone.

Po podacima Ministarstva na obali je do danas srušeno 175 objekata od čega su 127 uklonili sami investitori. Objekti su uklanjani u Istarskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara