Uhićen belgijski državljanin "povezan s napadom na Pariz", policija otkrila samo incijale

Uhićen belgijski državljanin "povezan s napadom na Pariz", policija otkrila samo incijale

Foto: Police Nationale

MAROKANSKE vlasti uhitile su belgijskog državljanina za kojega tvrde da je "izravno povezan s počiniteljima terorističkih napada" u studenome u Parizu, izvijestilo je u ponedjeljak marokansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Belgijski državljanin marokanskog porijekla uhićen je 15. siječnja u gradu Mohamadiji, smještenom stotinjak kilometara južno od glavnoga grada Rabata, stoji u priopćenju ministarstva te se navodi da je muškarac "izravno povezan s počiniteljima napada u Parizu" u kojima je 13. studenoga ubijeno 130 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovornost za te napade preuzela je džihadistička skupina Islamska država.

Muškarac, čiji identitet nije objavljen, povezuje se sa Salahom Abdeslamom, ključnim osumnjičenikom u napadima u Parizu, stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova. Abdeslam je još uvijek na slobodi.

Po pisanju marokanskog portala Le360, bliskog kraljevskoj palači, uhićeni muškarac ima manje od 30 godina i neoženjen je. Njegovi su inicijali J. A. Uhićen je u majčinu stanu u kojemu je u trenutku privođenja bio sam. Njegova majka trenutačno se nalazi u Belgiji, a otac mu je umro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara