U Međimurju počeo program međugeneracijske solidarnosti

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Kotoribi "Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući" čime je službeno počela provedba Programa međugeneracijske solidarnosti u Međimurju.

Riječ je o nekoliko općina u Međimurskoj županiji - Kotoribi, Donjoj Dubravi, Donjem Vidovcu, Svetoj Mariji, Goričanima, Donjem Kraljevcu - te gradu Prelogu.

Svrha provedbe Programa je poboljšati kvalitetu života starijih osoba na tom području s vrlo visokim udjelom starijih osoba, u prvom redu samačkih i staračkih kućanstava.

Programom Dnevnog boravka i pomoći u kući u Kotoribi će ove godine biti obuhvaćeno više od 200 starijih, provodit će ga oko 15 djelatnika, a kako se bude povećavao broj korisnika, povećavat će se i broj djelatnika. Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sufinanciralo je Program s 1,265.000 kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvarajući u Kotoribi "Dnevni boravak za starije osobe i pomoć u kući", potpredsjednica Kosor podsjetila je na već započete programe u prošloj godini i u drugim hrvatskim općinama i gradovima u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Okupljenima je poručila kako starije osobe ne mogu i neće biti ostavljene same, čemu će svakako pomoći i novoosmišljeni programi Uprave Ministarstva za međugeneracijsku solidarnost.

(Hina) xvhac ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara