U međunarodnom lancu lažnih trgovaca automobilima uhićena dvojica Hrvata

AUSTRIJSKA je policija otkrila međunarodni lanac prevaranata, navodnih trgovaca automobilima, među kojima su dvojica braće iz Hrvatske, koja su u Beču koristila sedam bankovnih računa na koje je uplaćivan novac za automobile koji nikad nisu isporučeni potencijalnim kupcima.

Oni su pripadnici prevarantske skupine koja je, uglavnom iz Sjedinjenih Američkih Država, na internetu nudila automobile ali ih nije isporučivala unatoč uplatama zainteresiranih kupaca. Na taj su način zaradili 200.000 eura, izvijestila je austrijska policija.

"Njih su dvojica u prevarama vjerojatno imali sporedne uloge i samo su dobivali proviziju za sudjelovanje", izjavio je major Gerhard Winkler iz uprave kriminalističke policije u Beču.

Skupina je na internetu objavljivala oglase o prodaji rabljenih automobila po vrlo niskoj cijeni. Zainteresirani kupci dobivali su obavijest da trebaju doznačiti novac na račune u Beču. Kad bi potencijalni kupci uplatili traženi iznos, prodavateljima bi se gubio trag.

Bečka je policija od Interpola dobila informacije o sumnjivim transakcijama te je u istrazi došla na trag dvojice Hrvata. Traje potraga za još tri umiješane osobe, vjerojatno rumunjskog podrijetla.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara