U Meksiku ubijeno najmanje devet članova američke obitelji, uključujući i djecu

U Meksiku ubijeno najmanje devet članova američke obitelji, uključujući i djecu
Screenshot: Daily Mail

NAJMANJE devet članova američke obitelji, uključujući djecu, ubijeno je jučer u napadu na sjeveru Meksika. Prema lokalnim medijima, nepoznati napadači ubili su članove obitelji LeBaron, koja je povezana s mormonskom zajednicom koja se nastanila na sjeveru Meksika prije par desetljeća, a sve žrtve bi mogle biti građani SAD-a.

Vlade država Chihuahua i Sonora, koje obje graniče sa Sjedinjenim Državama, jučer su izdale kratko zajedničko priopćenje u kojem tvrde kako je pokrenuta istraga o incidentu i da se pretpostavlja kako su neki članovi obitelji mrtvi, a neki nestali, piše Reuters.

Lokalna meksička televizija prikazala je snimke izgorjelog vozila koje je možda pripadalo obitelji, a član obitelji Julian LeBaron izjavio je da se radilo o "masakru", dodajući da su neki članovi obitelji spaljeni živi.

Na video snimci se čuje kako muški glas, gušeći se od tuge, s američkim naglaskom kaže da je "ovo za zabilježiti". 

"Nita i četvero moje unučadi spaljeni su i ustrijeljeni", dodaje.

Ubijeno šestero djece

Prema informacijama s Daily Maila, napadači su ubili tri majke i šestero djece.

Ubojstva su se dogodila tijekom odlaska na vjenčanje. Sedamnaest članova obitelji LeBaron i Langford uputilo se na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih otvorili vatru nepoznati napadači. Pogodili su spremnike s gorivom te su neka vozila u potpunosti izgorjela.

Ubili su Rhonitu Mariju LeBaron zajedno s njenim šestomjesečnim blizancima, Titom i Tianom, te dvoje njezine druge djece Krystal (10) i Howarda (12). Prema izjavama obitelji, ubijena je i Christina Langford Johnson (31), Dawna Ray Langford (43) i dvoje Dawnine djece: Trevor (11) i Rogan (3).

Meksiko pogođen valom napada

Proteklih tjedana Meksiko je pogođen valom napada, šokantnih i za zemlju naviknutu na desetljeća nasilja narkobandi.

Najupečatljivi je bio napad u vojnom stilu koji je izveo mafijaški kartel kako bi prisilio vladu da oslobodi vođu kartela Sinaloa u listopadu.

Nekoliko djece koja su pobjegla nakon ovog napada bila su izgubljena satima prije nego su pronađena, kazao je Julian LeBaron.

"Ubijena mi je rođakinja, bila je sa svojom djecom u kamionu", rekao je Alex LeBaron i dodao da misli da je u kamionu ubijeno devet članova obitelji.

U napadu 2010. ubijeno je dvoje članova mormonske zajednice iz Chihuahue, uključujući člana obitelji LeBaron, a napad je bila očita osveta nakon što su sigurnosne snage slijedile članove mafijaških bandi.

Prije toga članovi mormonskih zajednica često su bili žrtve otmica.

Mormoni njemačkog podrijetla doselili su se u sjeverni Meksiko 1920-ih iz SAD-a, pošto su se odcijepili od glavne struje mormonske crkve kad je ona zabranila poligamijske brakove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara