U Meksiku uhićen osumnjičeni za pokolj devet članova američke obitelji

U Meksiku uhićen osumnjičeni za pokolj devet članova američke obitelji
Screenshot: YouTube

UHIĆEN je osumnjičeni za masakr u kojem je ubijeno devet članova obitelji iz mormonske zajednice, objavile su jučer meksičke vlasti.

Meksička Agencija za kriminalističku istragu (AMIC) priopćila je kako je pritvorila osobu koja je u državi Sonora otela i vezala dva člana obitelji LeBaron. Dodala je kako je osumnjičeni imao nekoliko pušaka i veliku količinu municije, piše CNN.

"Nita i četvero moje unučadi spaljeni su i ustrijeljeni"

Podsjetimo, najmanje devet članova američke obitelji LeBaron, uključujući i djecu, ubijeno je u ponedjeljak u napadu na sjeveru Meksika. Nepoznati napadači ubili su LeBaronove koji su bili povezani s mormonskom zajednicom nastanjenom u Meksiku prije par desetljeća.

Lokalna meksička televizija prikazala je snimke izgorjelog vozila koje je najvjerojatnije pripadalo obitelji, a član obitelji Julian LeBaron rekao je da se radilo o "masakru", dodajući da su neki članovi obitelji spaljeni živi.

Na snimci se čuje kako muški glas, gušeći se od tuge, s američkim naglaskom kaže kako "ovo treba zabilježiti". 

"Nita i četvero moje unučadi spaljeni su i ustrijeljeni", rekao je.

Išli na vjenčanje

Ubojstva su se dogodila tijekom odlaska na vjenčanje. Sedamnaest članova obitelji LeBaron i Langford krenulo je na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih zapucali nepoznati napadači. Pogodili su spremnike s gorivom te su neka vozila u potpunosti izgorjela. Ranjeni članovi obitelji prevezeni su u Phoenix u bolnicu.

Ubijeni su: Rhonita Maria LeBaron, njezini osmomjesečni blizanci Titus i Tiana, dvoje njezine djece Krystal (10) i Howard (12), Christina Langford Johnson, Dawna Ray Langford i dvoje Dawnine djece Trevor (11) i Rogan (3).

Mormoni njemačkog podrijetla doselili su se u sjeverni Meksiko 1920-ih iz SAD-a pošto su se odcijepili od glavne struje mormonske crkve kad je ona zabranila poligamijske brakove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara