U Ministarstvu gospodarstva održan sastanak radne skupine za razdjelnike: Dogovorena izrada studije

U Ministarstvu gospodarstva održan sastanak radne skupine za razdjelnike: Dogovorena izrada studije

Foto: Fah / Index

U MINISTARSTVU gospodarstva održan je sastanak radne skupine za rješavanje problematike razdjelnika topline.

Radnu skupinu čine predstavnici Ministarstva gospodarstva, Hrvatske energetske regulatorne agencije, Energetskog instituta Hrvoje Požar, znanstvenih institucija, udruga za zaštitu potrošača, tvrtki za ugradnju razdjelnika topline i energetski subjekti, predstavnici stanara te zainteresirani stručnjaci, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

Dogovorena je izrada studije čiji bi osnovni cilj bio unaprjeđenje implementacije sustava individualnog mjerenja potrošnje toplinske energije.

Studiju će napraviti Energetski institut Hrvoje Požar

Studiju će napraviti Energetski institut Hrvoje Požar, kao nezavisno stručno tijelo, u suradnji s članovima radne skupine za razdjelnike topline.

Uloga članova radne skupine u izradi studije je dostaviti sve raspoložive podatke o predmetnoj problematici i pružiti sve relevantne informacije o uočenim problemima, kao i ponuditi prijedloge rješenja te, po izradi studije, dati komentare i prijedloge eventualnih poboljšanja.

"Studijom će se analizirati postojeće stanje, utvrditi i artikulirati razlozi javljanja konkretnih problema vezanih uz problematiku razdjelnika topline te dati sveobuhvatno i cjelovito sagledavanje problematike i preporuka za unaprjeđenje sustava i otklanjanje uočenih problema kao što su unaprjeđenja načina raspodjele i obračuna troškova za isporučenu toplinsku energiju, osmišljavanje sustava kontrole ugradnje i očitanja razdjelnika, prijedlozi adekvatnog ponašanja krajnjih kupaca kako bi razdjelnici ispunili svoju svrhu na najefikasniji mogući način, i drugo", navode iz Ministarstva gospodarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara