U Misiji UN-a na Cipru i dvojica hrvatskih policajaca

Hrvatska policija drugi put sudjeluje u mirovnoj Misiji UNa na Cipru (UNFCYP), uspostavljenoj 1964. kako bi se spriječio sukob ciparskih Grka i Turaka i uveo mir na otoku.

Dvojica policijskih inspektora Mladen Vrtarić i Nenad Tuškanac jučer su doputovala na Cipar, a od lani ondje borave i dvojica pripadnika hrvatskih Oružanih snaga koji u Misiji sudjeluju kao stožerni časnici, priopćeno je danas iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Tako je hrvatska misija postala prva koja ima pripadnike i u vojnoj i u civilno-policijskoj sastavnici, ističe se, uz ostalo, u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mandat dvojice hrvatskih policajaca na Cipru je godinu dana, a za to vrijeme će obavljati poslove promatranja i poslove časnika za vezu UN-a.

Mladen Vrtarić (37), djelatnik MUP-a s bogatim 18-godišnjim iskustvom, diplomirani je kriminalist i izvanredni student prava, a Nenad Tuškanac (40) diplomirani inženjer prometa koji na Cipar odlazi s dužnosti pomoćnika načelnika za kriminalističku policiju u Policijskoj postaji u Sisku.

(Hina) pp/xbdj ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara