U MUP-u ne isključuju mogućnost novih smjena

GLASNOGOVORNIK MUP-a Zlatko Mehun izjavio je danas kako u MUP-u ne isključuju kadrovske promjene koje će za cilj imati bolje i učinkovitije funkcioniranje ministarstva i policije.

Mehun je to izjavio Hini komentirajući najavu premijera Ive Sanadera da će u tom ministarstvu biti još smjena.

"Sve dosadašnje kadrovske promjene i smjene u MUP-u provedene su s ciljem da se poboljša rad ministarstva i policije, pa će tako biti i ubuduće", kazao je Mehun. Kada i u kojim dijelovima MUP-a i policije se mogu očekivati promjene od Mehuna se nije moglo doznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit zbog kojega je propusta u organizaciji rada MUP-ove Uprave kriminalističke policije jučer smijenjen načelnik Dragutin Cestar, kazao da je riječ o propustim vezanim uz korištenje dokumenata s oznakom tajnosti.

"Cestar je razriješen isključivo jer je propustio organizirati pravilno postupanje s dokumentima označenim kao državna tajna", kazao je Mehun. Ponovio je da su te nepravilnosti otkrivene tijekom izvida vezanih uz "curenje" dokumenata u slučaju haškog bjegunca Ante Gotovine, među ostalim, i tajnog dokumenta koji je britanska obavještajna služba uputila Protuobavještajnoj agenciji (POA), a koji je nedavno objavljen u medijima.

Mehun je naglasio da Cestar nije osoba za koju se sumnja da je taj dokument dao novinarima. Potvrdio je da je Cestar na osobni zahtjev pristupi poligrafskom testiranju (detektor laži) i prošao to ispitivanje.

"Istraga unutar MUP-a i POA-e o otkrivanju državne tajne traje i za sada ne možemo ništa više reći", kazao je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara