U naletima vlaka kod Karlovca poginuli mladi bračni par i stariji muškarac

U naletima vlaka kod Karlovca poginuli mladi bračni par i stariji muškarac
Foto: Pixsell/Tomislav Miletić
 
OČEVIDOM je utvrđeno da se nesreća na prijelazu ceste preko pruge u Donjem Zvečaju, u kojoj je jučer poginuo mladi par, dogodila jer se vozač nije zaustavio na zvučno-svjetlosni signal na prijelazu te je u njega udario teretni vlak, izvijestila je danas karlovačka Policijska uprava.
 
 
Nesreća se dogodila u nedjelju oko podneva na magistralnoj željezničkoj pruzi Zagreb-Rijeka. Teretni vlak, koji je vozio iz Zagreba prema Ogulinu, nakon udara je još 200-tinjak metara gurao Renault Megane. 
 
Automobil je vozio 32-godišnjak, a s njim je bila i njegova 29-godišnja supruga. Oboje su poginuli. Očevid je vodio zamjenik županijske državne odvjetnice.
 
Signalizacija je radila
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je utvrdila policija, signalizacija je na mjestu nesreće radila i upozoravala na to da se približava vlak. Zamjenik državnog odvjetnika koji je izašao na mjesto nesreće potvrdio je tu informaciju, a tvrde to i svjedoci.
 
Nažalost, to vozača nije spriječilo da krene preko pruge. S obzirom na tvrdnje mještana kako su čuli da je vlak trubio, pretpostavlja se da je auto zapeo na pruzi. 
 
 

 
Umro vozač koji je u petak stradao na pružnom prijelazu Orlovac
 
Karlovačka policija je izvijestila da je i nesreća koja se dogodila 16. veljače na pružnom prijelazu Orlovac završila smrću vozača. On je u nesreći bio teško ozlijeđen, a naknadno je umro u bolnici, priopćeno je iz policije.
 
Ta se nesreća dogodila kad je 85-godišnji vozač VW pola, unatoč svjetlosnom upozorenju o nailasku vlaka, probio brklju i udario u prolazeći teretni vlak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara