U napadima afganistanskih snaga na talibane pogođena džamija, poginulo je mnogo civila

U napadima afganistanskih snaga na talibane pogođena džamija, poginulo je mnogo civila

Ilustracija: Hina (ne radi se o mjestu napada koje se spominje u članku)

U ZRAČNOM napadu afganistanskih snaga na talibane u pokrajini Kunduz na sjeveru zemlje ubijeni su deseci ljudi, a među njima je mnogo civila, objavili su u nedjelju dužnosnici.

Lokalni dužnosnik Abdul Hamid Hamidi, koji je rekao je da su u napadu na Dašt-i-Arčiju pored grada Kunduza pogođeni talibani dok su pripremali operaciju, naveo je da je poginulo 15, a ranjeno deset ljudi. 

Predstavnik talibanskog vijeća smještenog u pakistanskom gradu Kveti bio je u posjetu kad se dogodio zračni napad, rekao je Hamidi.

Ustvrdio je da među žrtvama napada ima i civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni stanovnici kažu da je u napadu pogođena džamija te da je ubijen i ranjen velik broj civila. Dašt-i-Arči bio je uglavnom pod kontrolom talibana i mnogi detalji oko napada još nisu jasni. 

Jačanje afganistanskih zračnih snaga (AAF) bio je prioritet misije pod vodstvom NATO-a pod imenom Odlučna potpora u Afganistanu i AAF je imao sve veći uspjeh u podršci kopnenim snagama.

Međutim, zbog civilnih žrtava zračnih napada slabi javna potpora kampanji.

Nedavno objavljeni podaci UN-a pokazuju porast broja civilnih žrtava zračnih napada premda je ukupan broj civilnih žrtava u padu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara