U napadu bespilotne letjelice u Pakistanu ubijen još jedan vođa talibana

U napadu bespilotne letjelice u Pakistanu ubijen još jedan vođa talibana

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

PAKISTANSKE obavještajne službe su danas objavile da je u napadu američke bespilotne letjelice ubijen jedan od vođa talibana. Mohamed Kari Zafar, kojega su pakistanske vlasti tražile u vezi s bombardiranjem američkoga konzulata u Karačiju 2006. godine, jedan je od 13 ubijenih u jučerašnjem raketnom napadu u Sjevernom Vaziristanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zafar je žrtva jučerašnjega napada u sklopu operacije američke vojske protiv talibana i pripadnika al-Qaide u područjima Pakistana uz granicu s Afganistanom. Prema pisanju Associated Pressa, pakistanske snage su pojačale borbu protiv afganistanskih talibana koji se skrivaju na području Pakistana.

Zafar je bio član skupine Laškar-e-Džangavi, koje je povezana s al-Qaidom, i jedna je od ključnih osoba u planiranju i izvođenju napada na američki konzulat u Karačiju prije četiri godine, u kojem su poginuli američki diplomat i troje Pakistanaca. SAD je za Zafarovu glavu raspisao nagradu od pet milijuna dolara. Pakistanske vlasti su na Zafara sumnjale i zbog upletenosti u napad na hotel Mariott u Islamabadu u rujnu 2008. godine, kad je poginulo 54 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara