U napadu bombaša samoubojice najmanje sedam mrtvih i 15 ranjenih

U napadu bombaša samoubojice najmanje sedam mrtvih i 15 ranjenih
Screenshot: YouTube

U NAPADU bombaša samoubojice u blizini afganistanskog Ministarstva ruralne obnove i razvoja u Kabulu najmanje je sedam ljudi poginulo, a 15 je ranjeno, piše Reuters. Napad se dogodio u poslijepodnevnim satima kad je većina zaposlenih napuštala svoja radna mjesta, izjavili su dužnosnici. 

Današnji napad je najnoviji u seriji eksplozija koji su usmjereni na civilno stanovništvo u Kabulu i većim afganistanskim gradovima uključujući i Jalalabad koji je triput napadnut u posljednja dva tjedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema do sada dostupnim informacijama, bombaš samoubojica je aktivirao eksplozivni prsluk na vratima našeg ministarstva", kazao je Fraidoon Azhand, glasnogovornik Ministarstva ruralne obnove i razvoja i dodao kako su cilj bombaša bili službenici zaposleni u tom ministarstvu. 

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad. Glasnogovornik policije Kabula Hashmat Stanekzai izjavio je kako je u napadu poginulo najmanje sedam, a ozlijeđeno 15 osoba. Većina žrtava su zaposlenici ministarstva. Uz to, u napadu je oštećeno vozilo stranih savjetnika koji rade u ministarstvu.

Nešto ranije, UN je izvijestio o rekordnom broju poginulih civila u bombaškim napadima u prvoj polovici ove godine. Prošli mjesec bilo je proglašeno kratkotrajno primirje tijekom kojega je predsjednik Ashraf Gani govorio o mogućnosti mirovnih pregovora s talibanima. Međutim, talibani smatraju vladu u Kabulu nezakonitom i traže odlazak međunarodnih trupa iz Afganistana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara