U napadu bombaša samoubojice najmanje sedam mrtvih i 15 ranjenih

U napadu bombaša samoubojice najmanje sedam mrtvih i 15 ranjenih
Screenshot: YouTube

U NAPADU bombaša samoubojice u blizini afganistanskog Ministarstva ruralne obnove i razvoja u Kabulu najmanje je sedam ljudi poginulo, a 15 je ranjeno, piše Reuters. Napad se dogodio u poslijepodnevnim satima kad je većina zaposlenih napuštala svoja radna mjesta, izjavili su dužnosnici. 

Današnji napad je najnoviji u seriji eksplozija koji su usmjereni na civilno stanovništvo u Kabulu i većim afganistanskim gradovima uključujući i Jalalabad koji je triput napadnut u posljednja dva tjedna. 

"Prema do sada dostupnim informacijama, bombaš samoubojica je aktivirao eksplozivni prsluk na vratima našeg ministarstva", kazao je Fraidoon Azhand, glasnogovornik Ministarstva ruralne obnove i razvoja i dodao kako su cilj bombaša bili službenici zaposleni u tom ministarstvu. 

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad. Glasnogovornik policije Kabula Hashmat Stanekzai izjavio je kako je u napadu poginulo najmanje sedam, a ozlijeđeno 15 osoba. Većina žrtava su zaposlenici ministarstva. Uz to, u napadu je oštećeno vozilo stranih savjetnika koji rade u ministarstvu.

Nešto ranije, UN je izvijestio o rekordnom broju poginulih civila u bombaškim napadima u prvoj polovici ove godine. Prošli mjesec bilo je proglašeno kratkotrajno primirje tijekom kojega je predsjednik Ashraf Gani govorio o mogućnosti mirovnih pregovora s talibanima. Međutim, talibani smatraju vladu u Kabulu nezakonitom i traže odlazak međunarodnih trupa iz Afganistana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara