U nedjelju se u Zagrebu zatvara rotor. Pogledajte kako će se odvijati promet

U nedjelju se u Zagrebu zatvara rotor. Pogledajte kako će se odvijati promet
Foto: Igor Soban/PIXSELL, Screenshot: Grad Zagreb

ZAGREBAČKI rotor potpuno se zatvara u nedjelju 16. prosinca u 9 sati, objavili su iz Grada. Podsjetimo, rotor se zatvara prije Božića nakon nekoliko odgoda te će biti zatvoren najmanje do veljače 2020. godine.

Iz Grada su objavili su i kako će se od nedjelje odvijati promet oko rotora. 

Dolazak iz zapada i juga - čvora Lučko i Remetinečke ceste

Iz zapada (iz pravca čvora Lučko) i juga (iz Remetinečke ceste) glavni pravac dolaska je Jadranska avenija.

Vozila koja dolaze iz pravca čvora Lučko će se postepeno svoditi iz tri traka u jedan prometni trak, prevesti na sjeverni kolnik i po Riječkoj ulici voditi do privremenog spoja istočnog i zapadnog kolnika Jadranskog mosta:

- prema sjeveru će vozila skrenuti lijevo i preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom,

- prema istoku (u Novi Zagreb) nastavit će ravno i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana.

Budući je Remetinečka cesta sjevernije od ulaza u OŠ Savski gaj zatvorena zbog radova, vozila će moći koristiti Ulicu Ive Robića ili ranije (što se preporučuje) ulicu Vice Vukova. Proći će postojećom donjom razinom raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova i preko sjeverne rampe uključiti se na Riječku ulicu s daljnjim izborom smjerova kretanja kao i vozila iz pravca čvora Lučko.

Dolazak iz sjevera - Selske i Savske ceste

Iz pravca sjevera (iz Savske ili Selske ceste) vozila će imati dva izbora:

- prema istoku (Novom Zagrebu) preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana,

- prema zapadu (čvoru Lučko) ili prema jugu nastavit će ravno, skrenuti desno i preko privremene prometnice doći do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

Dolazak iz istoka - Novog Zagreba

Iz pravca istoka (Novog Zagreba) vozila se poslije raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana prebacuju na privremenu prometnicu. Dolaskom do Jadranskog mosta, vozači se odlučuju:

- prema sjeveru se uključuju na Jadranski most i dalje prema raskrižju sa Selskom cestom,

- ako žele u pravcu zapada nastavljaju ravno po privremenoj prometnici ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

U dokumentu koji su objavili iz Grada nalaze se i upute za kamione te za lokalni promet, kao i za pješački i biciklistički promet.. 

Regulacija prometa nakon zatvaranja rotora by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara