U nekoliko sati gorjelo osam vozila u Zagrebu, na gumama našli bijelu tvar

U nekoliko sati gorjelo osam vozila u Zagrebu, na gumama našli bijelu tvar
Foto: Robert Anić/Pixsell

NOĆAS je gorjelo čak osam automobila na tri lokacije u Zagrebu. Četiri vozila u potpunosti su izgorjela dok su još četiri nagorjela. Pretpostavlja se da su svi namjerno zapaljeni, no to će se utvrditi policijskim očevidom.

Materijalna šteta je milijunska - a stručnjaci tvrde kako svi požari imaju gotovo identičan potpis. Kako doznaje Dnevnik.hr ključan trag u svim paležima trebala bi biti bijela tvar koja je pronađena na gumama vozila. 

Prvi slučaj dogodio se u 3.07 sati. Lokacija je Kajfešov brijeg. Tamo su gorjela tri automobila. Vjerojatno je jedan zapaljen, a vatra se onda proširila na još dva auta.

Zatim je također zapaljen jedan auto u Veslačkoj ulici, u 4.28. Isto su stradala i dva obližnja automobila.

A deset minuta kasnije zapaljen je jedan automobil u Gradišćanskoj ulici na području Črnomerca.

"Danas, između 3 i 4 sata, rano ujutro, na tri lokacije i to na području Črnomerca u Ulici Kajfešov brijeg te Gradišćanskoj ulici kao i na Trnju u Veslačkoj ulici, na zasad neutvrđen način izbio je požar na nekoliko vozila. Požar su ugasili vatrogasci, ozlijeđenih osoba u niti jednom od navedena tri događaja nije bilo. Policijski službenici su na mjestima događaja, te će se tijekom dana provesti očevid i utvrditi sve okolnosti koje su dovele do požara", izvijestila je zagrebačka policija.

Sinoć gorio kombi

Vatrogasci su nam kazali kako je sinoć u Dubravi, na parkiralištu u Otočkoj ulici, gorio i kombi. Taj slučaj ne povezuju s noćašnjim paljenjem automobila u Zagrebu.

Požare gasila dva vatrogasna vozila i devet vatrogasaca

"Tijekom noći Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u periodu između 3 i 4 sata ujutro zaprimila je dojave o požarima automobila na tri različite lokacije. Na lokacijama Kajfešov brijeg 8 ugašen je požar kombi vozila u kojemu je vatra zahvatila i dva automobila u blizini.  U Gradišćanskoj 26 gorio je osobni automobil, a na adresi Veslačka 28 gorjela su tri automobila i zatražena je pomoć cisterne za vodu. Sva tri požara ugašena su brzom intervencijom Vatrogasne postaje Centar. U gašenju su sudjelovala 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca. Uzroci požara bit će poznati nakon očevida koji provodi Policijska uprava zagrebačka", javili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara