U nemirima u venezuelanskom zatvoru ubijeno osam zatvorenika, zatočena četiri policajca

Foto: AFP

VENEZUELANSKE vlasti priopćile su kako je u nemirima  u zatvoru u San Cristobalu poginulo osam zatvorenika, piše agencija AP.

Glavni policijski zapovjednik Jesus Berro rekao je kako je skupina zatvorenika došla u posjed ključeva nekolicine zatvorskih blokova, napala drugu skupinu i upucala osam zatvorenika, te je zatočila četiri policajca.

Pokrenut će se istraga kako bi se ustvrdilo kako je oružje uneseno u zatvor. Nasilni zatvorenici članovi su bande, a nasiljem su iskazali protest protiv odugovlačenja zbog kojih se njihovi slučajevi nisu našli na sudskim saslušanjima.

Dok čekaju saslušanja, mnogi su zatvorenici pritvoreni mjesecima, pa čak i godinama. Svoje nezadovoljstvo često iskazuju i tako da napadaju rodbinu ostalih zatvorenika, ili da uzimaju zatvorske čuvare za taoce.

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez priznao je problem prenapučenosti u zatvorima i nasilja koje u njima vlada, te je rekao kako se kazneni sustav mora humanizirati.

U 30 venezuelanskih zatvora, predviđenih za smještaj 12 tisuća zatvorenika, prema službenim brojkama trenutno ih se nalazi oko 47 tisuća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara