U nesreći kod Plitvica jedna osoba poginula, 20-ak ozlijeđeno, od toga devet teže

JEDNA je osoba poginula, a više od 20 je ozlijeđeno, od čega najmanje devet teže, u teškoj prometnoj nesreći koja se oko 13 sati dogodila na plitvičkoj cesti, doznaje se kasno poslijepodne od liječnika u karlovačkoj, gospićkoj i zagrebačkim bolnicama.

Sudar osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka s autobusom Croatia busa dogodio se u 12,40 sati na ličkoj cesti na Plitvicama, između Ličke kuće i hotela "Jezero". Nakon očevida ta dionica D-1 ponovno je otvorena za promet u 17 sati. Istraga traje, a do 18 sati policija još nije mogla reći pojedinosti o uzroku te teške prometne nesreće.

Četrnaest osoba prevezeno je helikopterom u Zagreb, od toga sedam u KB "Dubrava", tri u Traumatološku bolnicu u Draškovićevoj i četiri u KBC "Rebro".

Deset osoba kolima hitne pomoći prevezeno je u bolnicu u Gospiću, te četiri u Hitnu kiruršku ambulantu karlovačke Opće bolnice.

Od sedam žena svih dobnih skupina, koje su u 15,40 dovezene u zagrebačku Kliničku bolnicu "Dubrava", pet ih je zadržano na liječenju. Dvije su teže ozlijeđene pa će biti operirane, rekao je Hini kirurg. Jednoj je slomljena potkoljenica, a druga ima unutarnje krvarenje, dodao je liječnik.

Još dvije žene, koje su također dovezene u Kliničku bolnicu "Dubrava", najvjerojatnije će biti puštene kući.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve četiri osobe koje su dovezene na "Rebro" teško su ozlijeđene, ali nisu u životnoj opasnosti, rekao je voditelj kirurške službe.

Među njima, jedna odrasla žena ima teški prijelom potkoljenice, druga tešku ozljedu glave, a od dvoje djece jedno prijelom potkoljenice, a drugo ozljedu glave.

Od tri osobe koje su dovezene u Traumatološku bolnicu u Draškovićevu teže je ozlijeđen (fraktura oba gležnja) suvozač u autobusu, koji će biti operiran. Vozač autobusa lakše je ozlijeđen, a treća osoba još nije obrađena, no čini se da nije teže ozlijeđena, doznaje se od liječnika.

U karlovačku bolnicu dovezene su četiri osobe, od kojih su dvije teže, a dvije lakše ozlijeđene. Teže ozlijeđeni bit će operirani.

U gospićku bolnicu dovezeno je 10 osoba i sve su lakše ozlijeđene, doznaje se od kirurga. Do 18 sati još nisu bili obrađeni svi pacijenti, ali će najvjerojatnije biti pušteni kući, rekao je liječnik. Riječ je uglavnom o blažim udarcima u glavu i posjeklinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara