U Njemačkoj uhićen 21-godišnji terorist, pripadnik dosad nepoznate skupine

U SUBOTU ujutro u sjevernonjemačkom gradu Kielu uhićen je 21-godišnji student iz Libanona koji pripada dosad nepoznatoj terorističkoj skupini koja djeluje u Njemačkoj i od koje još uvijek prijeti opasnost, priopćilo je njemačko javno odvjetništvo u subotu poslijepodne u Karlsruheu.

"Ne radi se o samo za jednu akciju okupljenoj grupi nego o terorističkoj skupini koja je usredotočena na dugoročno djelovanje", priopćila je glavna državna odvjetnica Monika Harms.

Državno odvjetništvo istodobno je proglasilo povećanu opasnost od novih napada iz osvete zbog današnjeg uhićenja.

Harms je potvrdila da je 21-godišnji student iz Libanona Josef Mohammed, koji već dvije godine živi u Kielu, jedan od dvojice podmetača bombi u lokalne vlakove 31. srpnja ove godine. Bombe, kako je priopćeno jučer, nisu eksplodirale zbog "grešaka u izvedbi", a Savezni kriminalistički ured procjenjuje da bi, da su eksplodirale, prouzročile sličan učinak kao i teroristički napadi na London i Madrid.

Do današnjeg uhićenja je došlo nako što je jedna, kako se navodi, "strana obavještajna skupina" Mohammeda prepoznala na snimci koju su jučer objavile njemačke vlasti. Osumnjičeni se, kako je nadalje priopćilo odvjetništvo, spremao napustiti zemlju. Za drugim podmetačem bombi se još uvijek intenzivno traga.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara