U Njemačkoj uhićeno 11 osumnjičenih za pripremu terorističkog napada

U Njemačkoj uhićeno 11 osumnjičenih za pripremu terorističkog napada
Foto: EPA/Hina

NJEMAČKA policija je u Frankfurtu uhitila jedanaest osoba osumnjičenih da su planirale teroristički napad automobilom i vatrenim oružjem.

Među njima je jedan 21-godišnjak iz Offenbacha i 31-godišnja braća iz Wiesenbada, salafisti osumnjičeni da su mozak operacije tijekom koje je trebao biti izveden islamistički teroristički napad, navodi državno odvjetništvo Frankfurta.

Pretraženo više stanova

Osumnjičeni, čija državljanstva nisu poznata, kontaktirali su s raznim trgovcima oružja, unajmili su jedno veliko vozilo i skupili novac za vatreno oružje.

Istražitelji su se posebice usredotočili na 10 osoba starih između 20 i 42 godina koji žive u Hessenu i Falačkom Porajnju, a osumnjičeni su za financiranje terorizma i pomoć u pripremi zločina.

Tijekom pretraga izvedenih u petak rano ujutro u više stanova u Frankfurtu i okolici, policija je pronašla 20.000 eura, nekoliko noževa, manje količine droge i elektroničke i pisane dokumente. 

Njemačka u stanju pripravnosti

Osumnjičene će ispitati istražni sudac koji će odlučiti hoće li ostati u pritvoru.

Njemačka je u stanju pojačane pripravnosti nakon nekoliko džihadističkih napada izvedenih i pripremanih u zemlji posljednjih godina. 

Najteži je u prosincu 2016. izveo Tunižanin Anis Amri (23) na božićnom sajmu u Berlinu. U tom napadu, za koji je odgovornost preuzeo IS, ubijeno je 12 osoba.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara