U Novom Zagrebu ove godine ukradena čak 24 automobila

U Novom Zagrebu ove godine ukradena čak 24 automobila
Ilustracija: Zarko Basic/PIXSELL

ČETVRTINA od svih automobila ukradenih ove godine u Hrvatskoj ukradena je u Novom Zagrebu.

Ovaj nevjerojatni podatak dio je službene policijske statistike koju je objavio RTL. Iz nje se vidi kako je ove godine u Hrvatskoj ukradeno 96 automobila, a u Novom Zagrebu je pod okriljem noći samo u ovoj godini nestalo  24 automobila.

Ne zna se zašto, ali kradljivci imaju pik baš na jednu ulicu. Kako bi se tome stalo na kraj stanovnici i policija najavljuju nove korake.

Preksinoć nestao još jedan auto

U gluho doba noći, u Zapruđu je i preksinoć nestao još jedan automobil.

„Znači negdje između 9 i 6 ujutro oni su njega digli, punili i jednostavno automobil ti nestane u dvije sekunde. I to je to“, kazao je Nikša Županović, vlasnik ukradenog automobila.

Kad su shvatili da nema automobila pozvali su policiju, koja je im je rekla da ne polažu prevelike nade u pronalazak. 

„Čim smo rekli da je model Golf 7, oni su nam rekli gledajte to vam je nažalost ukradeno, možete se pozdraviti s time“, rekao je Županović za RTL.

A sve manje nade u pronalazak imaju i stanovnici Metikoševe ulice, također u Zapruđu, koji su postali žrtve kradljivaca, koji su im u razdoblju od godinu dana ukrali 7 automobila i to 2 u posljednja dva tjedna. Iznenađenje je bilo tim veće što su vozila nestala u podzemnim garažama.  

Što se to događa?

„Moramo biti oprezni. Mislili smo da ćemo biti sigurni jer eto imamo mjesto u garaži i imamo vrata koja se zatvaraju i otvaraju na daljinski, ali eto“, rekla je Romana iz Zagreba.

„Boje se ljudi naravno, ali mislim što ćemo sada, živjeti u strahu?“ smatra Medina.  

Proteklih godina najčešće su se zbog dijelova krali oni stariji automobili, no lopovi danas ne prezaju ni pred novim modelima. Glavne mete su Škode i Volkswageni.

U ovoj godini uz Novi Zagreb, lopovi su najviše djelovali na području Črnomerca i Susedgrada, Trnja i Maksimira, dok su u Dubravi koja je inače na zlom glasu bile 3 krađe. Sveukupno je ove godine ukradeno 96 automobila.

Krađama u garažama na kraj se dolazi uvođenjem nadzornih kamera. No, na otvorenom često ni one nisu dovoljne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara