U obnovu parka prirode "Kopački rit" uloženo tri milijuna eura

RAVNATELJICA Parka prirode "Kopački rit" Melita Mihaljević danas je u novoizgrađenu Posjetiteljskom centru na Malom Sakadašu kod ulaska u Park prirode kod sela Kopačeva predstavila projekt obnove toga parka, u koju je do sada uloženo tri milijuna eura.

Po njezinim riječima taj je centar prva postaja kamo će posjetitelji doći i biti upućeni u ono što mogu vidjeti i što im se nudi u Parku prirode "Kopački rit". Osim prijamnog ureda Posjetiteljski centar sadrži tzv. sunare izgrađene po prijedlošku autentičnih mlinova koje su pokretali konji. Predstavljena je i Bioekološka stanica u sklopu koje su četiri laboratorija i multimedijalna dvorana za prikaz Kopačkog rita, te dovršetak prve faze obnove kompleksa dvorca Tikveš.

U to je do sada uloženo tri milijuna eura, od kojih je 1,5 milijuna eura zajam Svjetske banke, a ostalo su potpore i darovnice.

Ravnateljica Mihaljević je najavila i završetak izradbe plana upravljanja koji se sastoji od 13 sektorskih studija. Na novinarski upit jesu li nakon javne rasprave o studiji o ribarstvu uzeti u obzir prigovori i nezadovoljstvo tom studijom brojnih mještana Kopačeva i ostalih sudionika, među kojima i predstavnika Saveza športskih ribolovnih udruga Osječko-baranjske županije, ravnateljica je Mihaljević odgovorila potvrdno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat toga je i zabrana gospodarskog ribolova u Kopačkom ritu, koje je Ministartstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja izdalo 11. studenog ove godine.

Na konferenciji je najavljen i turistički brod za 50 posjetitelja koji bi trebao biti nabavljen na proljeće.

(Hina) vs dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara