U obračunu s narko-mafijom ubijeno sedam meksičkih policajaca

SEDAM federalnih policijskih službenika ubijeno je jučer u sjeverozapadnom Meksiku, što sada već čini seriju nasilja izazvanog trgovinom droge.

Još su četiri policajaca te jedan civil ranjeni tijekom policijske pretrage kuće u Culiacanu, izjavio je policijski glasnogovornik Armando Arteaga.

Čim su policajci došli do kuće kako bi zaplijenili oružje i drugu, kriminalci su po njima počeli pucati, a uspjeli su baciti i jednu bombu. Vlasti su uhitili dvije osobe, među kojima je i maloljetnik. Zaplijenjeno je sedam "kalašnjikova" te veća količina municije.

Culiacan za stanovnike postao pakao

Culiacan, grad koji broji preko 600 tisuća stanovnika, postao je jedno od ključnih mjesta na karti meksičkih gradova u kojima se odvijaju ulični ratovi zbog droge.

Nedavno je predsjednik Felipe Calderon tamo poslao 2.000 pripadnika federalne policije, kako bi onemogućio distribuciju i organiziranje raspačavanja droge.

No, Calderonova kampanja naišla je na snažan odgovor dilera što je rezultiralo brojkom od preko tisuću mrtvih u eskalaciji nasilja od početka ove godine.

Tako su borbe između bandi i klanova koji trguju drogom, ubojstva policijskih službenika te zasjede na cestama, učinile Culiacan za velik dio stanovnika pravim paklom.

A.P.
Foto : Mexican federal police

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara