U Osijeku plakati s Glavaševim likom: "Locirati, identificirati, uhititi, transferirati"

U Osijeku plakati s Glavaševim likom: "Locirati, identificirati, uhititi, transferirati"

U OSIJEKU su tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana osvanuli plakati s likom Branimira Glavaša i porukom "Locirati, identificirati, uhititi, transferirati - izdajnici i sluge".

Ista se slika pojavila i na Glavaševoj web stranici, na kojoj je objavljena i zahvalnica koju je glavašev sin Filip prije nekoliko dana primio u ime oca u Aljmašu, u kojemu su nedavno također osvanuli jednaki plakati.

Glavašu je zahvalnica izdana u znak zahvalnosti "za izuzetni osobni doprinos prigodom akcije spašavanja kipa Gospe od Utočišta u Aljmašu, kada je za vrijeme Domovinskog rata kao branitelj Osijeka i Hrvatske, iz ruševina razorene crkve donio zavjetni kip Gospe Aljmaške u slobodni grad Osijek, te što je s izvanrednim zauzimanjem pratio, pomagao i promicao obnovu i cjelovito uređenje Aljmaškog svetišta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz osječke Hvidre za neke je medije navodno potvrđeno kako su oni jedni od suorganizatora postavljanja plakata, te da je to samo uvod i izdavanje knjige o sudskom procesu koji se vodi protiv Branimira Glavaša.

Glavaš je zajedno sa još šest osoba osumnjičen u takozvanom slučaju "selotejp" koji je odlukom Vrhovnog suda zajedno sa slučajem "garaža" objedinjen u jedan postupak što će se voditi pred Županijskim sudom u Zagrebu.

U slučaju "selotejp" tereti ga se za ubojstva srpskih civila na obali Drave u Osijeku 1991., a u slučaju "garaža" za izdavanje naredbe likvidacije sprskih civila. Glavaša, koji je u 1991. bio sekretar za narodnu obranu i zapovjednik 1. bojne osječkih branitelja, tereti se i da nije spriječio zlostavljanje i ubijanje zarobljenih civila, kao da je i osobno sudjelovao u nekima od takvih nezakonitih postupaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara