U Osijeku sutra utemeljiteljska sjednica Županijske skupštine osječko-baranjske

U OSIJEKU će se sutra održati utemeljiteljska sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije, koju je Vlada sazvala nakon prijevremenih izbora, održanih 18. siječnja ove godine.

Od ukupno 48 vijećnika za novi skupštinski saziv na prijevremenim izborima Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) osvojila je 21 mandat, Hrvatska stranka prava (HSP) osam, koalicija Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), Hrvatske narodne stranke (HNS), Libre i Slavonsko-baranjske hrvatske stranke (SBHS) šest, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) četiri te Liberalna stranka (LS), Hrvatska seljačka stranka (HSS) i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) po tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Županijski odbor HDZ-a danas je izvijestio kako će za novoga župana istaknuti Osječanina Krešimira Bubala, 31-godišnjeg ekonomista, za dožupana Dinka Burića iz Belišća, za predsjednika Skupštine predsjednika Županijskoga odbora HDZ-a Branimira Glavaša, a za drugoga dožupana predstavnika SDSS-a Milu Horvata.

Budući da na dnevnom redu sutrašnje skupštinske sjednice nije predviđena točka izbora župana i dožupana, HDZ je danas najavio kako će zatražiti dopunu dnevnog reda tim točkama i izborom članova Poglavarstva ili da se odmah nakon utemeljiteljske održi nova sjednica na kojoj će se izabrati novo županijsko vodstvo.

HDZ je odlučio predstavnicima oporbenih stranaka ponuditi dva mjesta potpredsjednika Skupštine, ali traži da se oporba dogovori o svojim kandidatima koje će HDZ poduprijeti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara