U Osječko-baranjskoj županiji obilježeno sto godina HSS-a

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić večeras je u Osijeku, u sklopu obilježavanja 100. obljetnice djelovanja stranke, izjavio da je ta stranka u proteklih sto godina, djelujući na istim političkim temeljima, opstala u različitim vremenima, režimima i okruženjima.

Dodao je kako se u idejnom smislu i danas nalazi tamo gdje je bila prije sto godina, u spoznaji da politika nije profesija, već odgovoran posao u općem interesu.

Na svečanosti u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Tomčić je rekao kako se pred HSS-om i hrvatskom politikom i danas nalaze ništa manji izazovi nego prije sto godina, kada je osnivač HSS-a Stjepan Radić promišljao kako od hrvatskog naroda stvoriti političkog čimbenika koji će sam o sebi odlučivati.

"Nismo euroskeptična, nego eurorealistična stranka jer znamo da se u Europsku uniju ne može ići zapostavljajući nacionalne interese i gubeći narodni identitet", istaknuo je Tomčić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionike svečanosti pozdravili su predsjednik regionalne organizacije stranke za Slavoniju i Baranju Željko Pecek te predsjednici osječko-baranjske i osječke organizacije HSS-a Zvonko Ibriks i Marko Josipović, a zaslužnim članovima stranke uručena su priznanja.

U sklopu obilježavanja 100. obljetnice djelovanja HSS-a u Osijeku je popodne održan okrugli stol "Perspektive i ograničenja RH za Europsku uniju", a u osječkom HNK-u otvorena je izložba fotografija, knjiga i brošura o HSS-u.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara