u osječko-baranjskoj županiji SMANJENa nezaposlenost

U Osječkobaranjskoj županiji prošle je godine prvi put smanjena nezaposlenost, ali je prosječna mjesečna stopa prijavljenih u osječkoj Područnoj službi Zavoda za zapošljavanje i nadalje vrlo visoka, rečeno je na današnjoj sjednici Županijskoga poglavarstva.L

Po podatcima Područne službe u siječnju prošle godine u Županiji je bilo ukupno 38.550 nezaposlenih, na kraju prosinca 35.937 ili u prosjeku 37.417 na mjesec, što je za 6,4 posto više nego 2001.

Kao posebna teškoća istaknuto je da su unatoč Vladinim programima zapošljavanja gotovo 40 posto ukupna broja nezaposlenih osobe do 30 godina te da je programom ´S faksa na posao´ prošle godine zaposlena samo 81 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Član Poglavarstva iz HSLS-a Branko Lacković na današnjoj je sjednici izvijestio kako podnosi ostavku na svoju dužnost te da je odlučio aktivirati svoj mandat u Županijskoj skupštini. U izjavi novinarima Lacković je kazao kako ga je na to potaknulo glasovanje o povjerenju županu Ladislavu Bognaru (SDP) 20. prosinca prošle godine u kojem, kako smatra, župan nije dobio povjerenje Skupštine, pa tako ni Poglavarstvo, pa bi župan trebao podnijeti ostavku.

Kazao je kako HSLS nije protiv koalicije u Županiji (SDP, LS, HSS, HSLS), ali da očekuje jasne odgovore partnera o prevladavanju stanja i redefiniranju odnosa u koaliciji.

´Ne zalažemo se za nove izbore, ali nismo ni protiv njih ako se ne pronađe rješenje. Moguće je da dosadašnje članice ostanu u koaliciji, ali i da se osnuje neka nova koalicija´, rekao je Lacković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara