U Pakracu pretučen DC-ov zastupnik u požeškoj županiji Lujanac

NEPOZNATI napadač u ponedjeljak ujutro u središtu Pakraca je pretukao 51-godišnjeg Božidara Lujanca, bivšeg HSP-ovog i HB-ovog vijećnika u Županijskoj skupštini Požeško-slavonske županije. Lujanac, predsjednik županijskog odbora DC-a, siguran je da se radi o politički motiviranom napadu.

PU požeško-slavonska potvrdila je događaj, a glasnogovornik požeške policije Željko Grgić rekao je za Index kako je u Pakracu jutros oko 6.50 sati pretučen 51-godišnji hrvatski državljanin.

Napad se dogodio na Trgu bana Josipa Jelačića. Lujanac napadaču, muškarcu 30-ih godina, nije dao izravan povod za napad u kojem ga je nasilnik najprije snažno udario šakom u glavu, a nakon što je zastupnik pao na pod napadač ga je nogama izudarao po cijelom tijelu.

Sve skupa nije trajalo dulje od minutu-dvije, međutim nakon toga je Lujanac osjećao bolove u cijelom tijelu kao i šum u ušima zbog čega je potražio pomoć u obližnjoj pakračkoj bolnici.

"Napao me dok sam bio ispred jednog kioska na trgu, a tu su blizu pošta i policija. Znam da sam zbog svojih izjava na meti raznoraznih ljudi, tako da vjerujem da je i ovaj napad rezultat moga političkog djelovanja odnosno otkrivanja kriminala u Požeško-slavonskoj županiji." - kazao je Lujanac za Index.

Lujanac kaže da je napadač bio muškarac možda 30-ih godina starosti, snažnije tjelesne građe, odjeven u trenirku te da je na nogama imao tenisice. Dodaje da ga jutro, dok je išao na posao, ranije nije vidio, te da nije zamijetio da ga namjerava napasti.

Zastupnik kaže kako su mu već više puta s "raznih strana" prijetili tako da ne može precizirati tko bi mogao biti stajati iza današnjeg napada, međutim ističe kako je siguran da je napad povezan s politikom i otkrivanjem kriminala u požeškoj županiji.

Policija je utvrdila da je napadač Lujanca udario prilikom mimoilaženja, pri čemu je oštećeni zadobio ozljede koje su okvalificirane kao lakše. Motivi i namjera napada još nisu utvrđeni.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara