U Pakracu redukcija vode

ZBOG nedostatka pitke vode u Pakracu je uvedena redukcija, tako da u istočnim dijelovima grada oko 200 kućanstava nema pitke vode, a radnici Komunalnog poduzeća tim potrošačima tijekom dana dopremaju vodu cisternama.

Naseljima te, tvz. visoke zone, Prekopakra i Krndija, voda će se, prema informacijama Državnog centra za obavješćivanje, isporučivati noću.

"U ovom trenutku u vodozahvatu Šumetlica nedostaje 20 posto vode. Da bismo izbjegli još veće teškoće u vodovodnu mrežu smo uključili pričuvne zdence, i to: dva u Pakracu i jedan u Lipiku, čime smo barem stanovito vrijeme osigurali pitku vodu industriji i kućanstvima Pakraca i Lipika", rekao je za Hinu danas direktor Javnog komunalnog poduzeća "Pakrac" Zdravko Vostri.

Na pakračkom i lipičkom području oko 3000 potrošača u sekundi troši 30 litara vode, a ovog trenutka s pričuvnim zdencima na raspolaganju im je 25 litara pitke vode u sekundi.

Pakračani i Lipičani gotovo svake godine ljeti imaju teškoća u opskrbi pitkom vodom. No, ova godina je izrazito sušna, pa se prvi put lipički bazeni pune termalnom, a ne više vodom iz Šumetlice.

Vostri je rekao da je počela gradnja nove brane na vodozahvatu Šumetlica, kako bi za Pakrac i Lipik osigurali oko dva milijuna kubičnih metara vode nakon čega više ne bi bilo teškoć u opskrbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara