U povodu svjetskog dana bolesnika "Pliva" pokreće javnozdravstvenu akciju

U POVODU Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače, ´Pliva´ pokreće višemjesečnu javnozdravstvenu akciju ´Znam što je najvažnije...´ posvećenu prevenciji različitih oboljenja.

U okviru akcije ´Znam što je najvažnije...´, koja će završiti u svibnju, na Svjetski dan zdravlja, održat će se niz akcija, tribina, razgovora s vodećim hrvatskim liječnicima i specijalistima itd., priopćeno je danas iz ´Plive´.

Promovirat će se serija knjižica s nazivom ´Živjeti s...´ u kojima se nalaze savjeti o lijekovima, alergijama, visokom krvnom tlaku, depresiji, kolesterolu, epilepsiji i shizofreniji.

Građani će knjižice moći dobiti u 60 ljekarni u Hrvatskoj koje su uključene u akciju ´Pitajte svojeg ljekarnika´. Moći će ih zatražiti i kod liječnika specijalista za bolesti obuhvaćene akcijom, a sve su dostupne i na web portalu www.plivazdravlje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Akcijom će biti obuhvaćene različite dobne skupine, od dječje, predškolske i školske dobi, preko udruga bolesnika do umirovljenika.

Tijekom veljače ´Pliva´ će nastaviti s lani započetom akcijom prikupljanja starih lijekova, a u domovima umirovljenika organizirat će tribine ´Pitajte o lijekovima´.

Na besplatnom telefonu 0800 606 606 na Svjetski dan bolesnika, 11. veljače, građanima će između 15 i 17 sati na pitanja o pravilnoj upotrebi lijekova odgovarati farmakolog Igor Francetić.

Također, od veljače starta ´Plivina´ akcija da se SMS porukama korisnici podsjećaju da popiju lijek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara