U požaru zgrade na Opatovini troje ozlijeđenih, uzrok požara nepoznat

Policiji još nije poznat uzrok požara zgrade na zagrebačkoj Opatovini u kojem je ozlijeđeno troje ljudi, a u potpunosti je izgorjelo sedam stanova.

U trenutku požara u stambenoj zgradi se nalazilo 11 stanara koji su evakuirani nakon dolaska vatrogasaca i policije, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Požar u zgradi na Opatovini 15 izbio je iz neutvrđenih razloga noćas oko 3,15 sati, a vatra je zahvatila i krov susjedne zgrade.

Zbog udisanja dima teže je ozlijeđena 13-godišnja djevojčica koju je Hitna pomoć prevela u Dječju bolnicu u Klaićevoj ulici. Djevojčica je zadržana na liječenju, a u bolnici se doznaje da je u dobrom stanju, te da je zbog promatranja smještena na toksikološki odjel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njezina 51-godišnja majka također je zbog udisanja dima prevezena u bolnicu Sestara milosrdnica, odakle je puštena nakon pružene liječničke pomoći.

Ozlijeđena je i jedna 62-godišnjakinja koja je zadobila posjekotine po stopalima, izvijestila je policija.

Na mjesto nesreće pozvani su predstavnici zagrebačkog Caritasa kako bi pomogli u zbrinjavanju ostalih stanara koji su se zatekli na ulici bez odjeće i drugih potrepština. Stanari su privremeno smješteni kod susjeda, a danas će vjerojatno biti smješteni u Domu majke Terezije, kod časnih sestara, do pronalaženja konačnog rješenja, navodi u izvješću Državni centar za obavješćivanje.

Požar je lokaliziran oko 5.30 sati, a nakon što se u potpunosti sanira, policija će obaviti očevid kojim bi se trebali utvrditi uzroci požara.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama nije znala odgovoriti kada će očevid biti dovršen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara