U prometnoj nesreći poginuo režiser "Porky´sa"

BOB CLARK, 67-godišnji američki glumac, scenarist i režiser, poznat kao autor popularne tinejdžerske komedije "Porky's" , jučer je poginuo zajedno sa svojim 22-godišnjim sinom Arielom u prometnoj nesreći koja se zbila u Los Angelesu.

Nesreća se dogodila u Pacific Palisadesu gdje je terensko vozilo, za čijim je upravljačem bio 24-godišnji Hector Velazquez-Nava pod utjecajem opojnih tvari, udarilo u "Infiniti" s Clarkovima.

Bob Clark se rodio Benjamin Clark na Floridi 5. kolovoza 1939. godine. Kao nadareni igrač footballa dobio je stipendiju za Sveučilište Miamija, ali je odbacio sportsku karijeru, zavoljevši umjesto toga kazalište.

Njegova karijera je počela 1970-ih u Kanadi, gdje je, koristeći niske poreze i druge pogodnosti, snimao niskobudžetne horore, od kojih će neki, poput "Black Christmasa", postati preteče nešto kasnije popularnih "slasher" filmova o pomahnitalim ubojicama.

Od svih tih filmova je ipak najpoznatija njegova visokobudžetna produkcija "Ubojstvo po naredbi" iz 1979. godine, u kojoj je koristeći fiktivni lik Sherlocka Holmesa ekranizirao tada prilično popularne teorije zavjere vezane uz slučaj Jacka Trbosjeka.

Tri godine kasnije došao je "Porky's", vrhunac Clarkove karijere. Ta poluautobiografska komedija o odrastanju na Floridi 1950-ih se smatra komercijalno najuspješnijim kanadskim filmom svih vremena, a korištenjem eksplicitnih seksualnih sadržaja i vulgranog humora je postala jedan od najutjecajnijih naslova u žanru tinejdžerskog filma 1980-ih.

Nakon što je snimio "Porky's" i "Porky's II" Clarkova karijera je bila u silasku, o čemu svjedoče i dvije "Zlatne maline" - za "Rhinestone" iz 1984. godine i "Superbabies: Baby Geniuses" iz 2004. godine.

Pet godina prije smrti Clark je poznatom radio-voditelju Howardu Sternu prodao autorska prava na "Porky's" koji bi uskoro trebao dobiti remake.

Hector Velazquez-Nava je nakon nesreće uhićen i optužen za ubojstvo iz nehata. Branit će se sa slobode uz kauciju od 100.000 dolara.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara