U Puli najavljena praizvedba crne komedije "Sjajan pogreb"

U povodu sutrašnje svečane praizvedbe crne komedije Slavice Tomčić, pod nazivom "Sjajan pogreb", u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je redatelj Robert Raponja istaknuo kako je riječ o neobičnom i originalnom crnohumornom tekstu.

Ta neobična komedija predstavlja svojevrstan "reality show" koji će publiku nasmijati, ali istodobno i zamisliti, kazao je Raponja.

Autorica teksta Slavica Tomčić rekla je kako je komedijom "Sjajan pogreb" željela na duhovit način progovoriti o temama kojih se svi boje, kako bi naglasila apsurdnost nekih ljudskih postupaka kada je u pitanju smrt najdražih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Koproducent predstave, ravnatelj satiričkog kazališta "Kerempuh" Duško Ljuština ustvrdio je da bi takav koprodukcijski odnos državnih kazališta u Hrvatskoj trebale slijediti i ostale hrvatske kazališne kuće.

Glavni su glumci u komediji "Sjajan pogreb" Ksenija Marinković Ugrina, Slavko Juraga te Željko Koenigsknecht, a komedija će nakon sutrašnje praizvedbe biti ponovno izvedena u nedjelju, 1. lipnja, u porečkom Pučkom otvorenom učilištu.

(Hina) dspo sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara