U Puli počelo suđenje za ubojstvo Klaudija Beakovića

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli, pod predsjedanjem sutkinje Marije Budimir Sirotić, danas je počelo suđenje Alenu Butkoviću iz Butkovića pokraj Poreča zbog ubojstva porečkog političara i direktora tvrtke "Laguna commerce" Klaudija Beakovića počinjenog 1. veljače 2002. u Poreču.

Županijsko državno odvjetništvo optužilo je 40-godišnjeg Butkovića da je toga dana oko 13,20 sati ubio 40-godišnjeg Klaudija Beakovića u dvorištu Beakovićeve obiteljske kuće u Pazinskoj 24 ispalivši u njega najprije jedan, a nakon što je Beaković izvukao revolver, još šest hitaca. Prema optužnici, motiv sukoba bilo je Beakovićevo neispunjeno obećanje da će Butkoviću dodijeliti poslovni prostor za mesnicu u Poreču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon čitanja optužnice, Butković je izjavio kako se ne osjeća krivim. Danas je o okolnostima događaja svjedočila supruga ubijenog Suzana Beaković, koja je bila kod kuće kad se dogodilo ubojstvo. Nakon što je čula pucnjavu, kazala je, izišla je na balkon i vidjela optuženog kako ide prema automobilu i supruga kako leži u dvorištu.

U nastavku svjedočenja opisala je i teške psihičke posljedice koje ona i dvoje djece, tada u dobi od osam i trinaest godina, trpe.

Suđenje se nastavlja u srijedu, 9. veljače.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara