U rad pušten agregat u Hidroelektrani Dubrovnik, drugi u funkciji tijekom ožujka

U rad pušten agregat u Hidroelektrani Dubrovnik, drugi u funkciji tijekom ožujka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DIREKTOR HEP proizvodnje Robert Krklec izvijestio je kako je nakon sanacije elektrane oštećene u požaru 10. siječnja prošle godine, u Hidroelektrani Dubrovnik, proradio agregat B, nakon što su sva oprema, dijelovi postrojenja i sustavi elektrane detaljno ispitani.

Krklec je istaknuo kako je u tijeku je remont generatora i turbinske opreme agregata A.

"Nakon remonta slijedi ispitivanje i puštanje agregata u pogon, što se očekuje tijekom ožujka", poručili su iz HEP-a.

"Posao nastavljamo po planu"

Povodom medijskih navoda kako su tijekom sanacije dijelovi postrojenja poplavljeni, Krklec je izjavio kako su to normalna pogonska stanja prilikom obustave rada, a demantirao je medije da je došlo do štete ili incidenta.

"Posao nastavljamo po planu. Zaposlenici normalno rade. Radili su na sanaciji, trenutno su preuzeli pogon, a drugi tim radi na remontu agregata A", rekao je Krklec.

Na medijske navode kako je sanacija bila skupa te da su radovi ugovarani bez dozvola i javnog natječaja, Krklec je odgovorio da je sve odrađeno po zakonu o javnoj nabavi.

"Sve je rađeno s ciljem da posao bude odrađen kvalitetno i u najkraćem roku, odnosno da što prije uđemo u pogon i elektrana počne s radom. O troškovima sanacije ćemo nakon sanacije drugog agregata", rekao je Krklec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara