U Rafahu ubijen lokalni vođa vojnog ogranka Hamasa, sukobi i žrtve i u Kalkiliji

LOKALNOG vođu vojnog ogranka radikalnog islamističkog pokreta Hamas ubila je u četvrtak izraelska vojska u Rafahu, južno od Gaze, čime se broj Palestinaca ubijenih tijekom dana u tom sektoru popeo na osam, prema palestinskim sigurnosnim i sanitetskim izvorima.

U četvrtak su izraelski vojnici ustrijelili i naoružanog Palestinca koji je bio u bijegu, u operaciji u gradu Kalkiliji, na sjeveru Zapadne obale, doznaje se iz izraelskog vojnog izvora.

Mazena Jasina (25), aktivista radikalnog pokreta Hamas ustrijelili su vojnici koji su pucali na nj u Kalkiliji, prema palestinskom medicinskom izvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovom smrću broj žrtava od početka Intifade u rujnu 2000. popeo se na 4.074, od čega je 3.085 Palestinaca i 918 Izraelaca.

Iz istog se izvora doznaje da su "vojnici u pucnjavi u istom sektoru ranili još jednog Palestinca koji je na njih bacio Molotovljev koktel".

Nešto ranije, palestinski je sigurnosni izvor izvijestio da su u unakrsnoj paljbi u izbjegličkom logoru u Kalkiliji ranjena trojica Palestinaca.

Vojnici koji su došli u tridesetak oklopnih vozila otvorili su vatru i ranili trojicu Palestinaca, među kojima je jedan devetnaestogodišnjak teško ranjen u glavu, tvrdi isti izvor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara