U Rijadu eksplodirale dvije auto-bombe

DVA AUTOMOBILABOMBE eksplodirala su u srijedu predvečer u Rijadu, priopćila je policija, a u dvije odvojene eksplozije kojima su cilj bile dvije ključne ustanove saudijske sigurnosti, ranjeno je nekoliko osoba.

Prvi je automobil-bomba eksplodirao u blizini ministarstva unutarnjih poslova u središtu grada, dok je drugome cilj bilo sjedište posebnih sigurnosnih postrojba na istoku glavnoga grada. U drugom napadu lakše su ranjene četiri osobe, dva pripadnika sigurnosne službe i dvoje prolaznika, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Policija je blokirala prilaze četvrti gdje su ministarstvo unutrašnjih poslova i hotel Intercontinetal. Svjedoci su naveli da je prvi automobil eksplodirao u pokušaju probijanja vrata ograde ministarstva unutarnjih poslova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksplozije su se dogodile nekoliko sati nakon što je ministarstvo unutarnjih poslova objavilo da su snage sigurnosti ubile naoružanog čovjeka u Rijadu u novom sukobu, dan nakon slične pucnjave u kojoj su poginule dvije osobe.

Saudijske policijske snage uključene su u potragu za islamističkim ekstremistima odgovornima za niz napada, od kojih su mnoge usmjerene protiv zapadnih interesa i državljana. U tim je napadima u zemlji od svibnja 2003. poginulo više od 100 ljudi.

U sklopu borbe policijske snage uhitile su ili ubile stotinjak aktivista za koje se sumnja da su članovi terorističke mreže al-Qaida.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara