U Rijeci 26 zaraženih koronavirusom, troje u težem stanju

U Rijeci 26 zaraženih koronavirusom, troje u težem stanju
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RAVNATELJ riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac u utorak je izvijestio da se u toj bolnici trenutno nalazi 26 zaraženih koronavirusom, od kojih nijedan nije na respiratoru.

Štimac je rekao da su 23 pacijenta smještena na Klinici za infektologiju, a tri u zgradi Klinike za oftalmologiju koja je ispražnjena i prenamijenjena za smještaj bolesnika s koronavirusom.

Troje u težem stanju

Istaknuo je kako su tri pacijenta s nešto težim stanjem u Klinici za infektologiju i imaju naglašenije promjene na plućima.

Trenutno je u KBC-u ukupno 370 ležećih bolesnika, što je otprilike polovica koliko ih bude prosječno dnevno prije pojave koronavirusa.

Najviše ih je na klinikama za kirurgiju i internu medicinu.

Neke od klinika su ispražnjene za prijem zaraženih koronavirusom, poput onih za oftalmologiju, dermatologiju, otorinolaringologiju i fizikalnu medicinu, a dio liječnika iz njih je premješten na druga mjesta u KBC-u.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara