U Rijeci hodali u povorci i palili baklje za Vukovar, pogledajte fotografije

U Rijeci hodali u povorci i palili baklje za Vukovar, pogledajte fotografije
Foto: Hina

U RIJECI je povorkom i bakljadom obilježen Dan sjećanja na tragediju Vukovara 1991. godine.

To je 12. godinu zaredom da se pad Vukovara obilježava na sličan način, a ove je godine organiziran hod u dvjema povorkama gradom te susret i paljenje svijeća na Mostu hrvatskih branitelja.

Jedna povorka krenula je u Vukovarskoj ulici na zapadu grada, od murala s natpisom Vukovar, a druga ispred Prve sušačke hrvatske gimnazije na istočnom dijelu Rijeke, odnosno Sušaku, u kojoj su većinom bili gimnazijalci. Na Mostu hrvatskih branitelja se skupilo više stotina građana, koji su postavili mnogo svijeća. Zapaljene su i baklje.

Održana je misa pod predvođenjem kancelara Riječke nadbiskupije Nikole Imbrišaka za sve žrtve u Vukovaru, a Klub navijača Armada je upalio 27 signalnih baklji povodom 27. godišnjice tragedije.

Tijekom dana je u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji prikazan dokumentarni film "Štafeta smrti" Nade Prkačin o vukovarskim braniteljima koji su krenuli u proboj preko Bogdanovaca kroz minsko polje gdje su teško stradali. Jedan od njih, Ivica Jurčan, bio je gost ovogodišnjeg obilježavanja tragedije. Uz njega, u Rijeci su boravili i drugi vukovarski branitelji na čelu s pukovnikom Damirom Radnićem.

Manifestaciju su organizirali Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, Zajednica udruga Domovinskog rata PGŽ i KN Armada.  

Pogledajte fotogaleriju.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara