U Rijeci početak gradnje dviju POS-ovih zgrada; na Krku u rad pušten pročišćivač otpadnih voda

POLAGANJEM temeljnog kamena danas je označen početak gradnje 64 stana u dvjema zgradama po Programu društveno poticane stanogradnje (POS) na riječkom gradskom predjelu Srdoči.

Gradnju su svečano otvorili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svečanost je počela točno sat kasnije zbog kašnjenja ministra Čačića, koji je u ranim popodnevnim satima u Puntu na Krku pustio u rad pročišćivač voda. Gradonačelnik Obersnel je čekao i kazavši da je sat vremena proteklo od najavljenog početka svečanosti, krenuo s gradilišta, no u tom trenutku stigao je Čačić. Ministar je, na pitanje novinara, rekao da zbog radova na cestama nije mogao stići na vrijeme.

Zgrade, za koje je danas postavljen temeljni kamen, bit će građene na pet etaža, a rok je građenja godinu dana. Ukupna cijena projektiranja, građenja, nadzora i konzaltinga je 21 milijun kuna. Izvođač radova je "Radnik" iz Križevaca.

Ministar Čačić, zajedno s generalnim direktorom Hrvatskih voda Jakšom Marasovićem, u ranim popodnevnim satima u Puntu na Krku pustio je u pogon uređaj za pročišćivanje otpadnih voda. Vrijednost je tog uređaja 9,4 milijuna kuna, a financiraju ga Hrvatske vode, Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva, općina Punat i Primorsko-goranska županija. Čačić je rekao da je taj uređaj izgrađen u sklopu programa prihvaćenog na Vladi o izgradnji 47 pročišćivača otpadnih voda na Jadranu, ukupne vrijednosti 1,6 milijardi kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara