u riječkom hnk-u večeras dvije premijere

Riječko Hrvatsko narodno kazalište ´Ivana pl. Zajca´ večeras je u sklopu svog off repertoara, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku prikazalo dvije premijere ´Asfodel´ i ´Komšiluk naglavačke´.

´Asfodel´ Borislava Vujičića režirao je Jasmin Novljaković, a ova, kako ju je autor nazvao ´šarmantna tragedija´, praizvedena je u Puli u listopadu prošle godine.

Dramaturg je bila Magdalena Lupi, scenu je postavila Lara Badurina, a kostimografkinja je Jasna Bajlo. U glavnim ulogama nastupili su Zdenko Botić, Bosnimir Ličanin, Damir Orlić, Ana Kvrgić i Andrea Blagojević Mangano.

Režiser komedije ´Komšiluk naglavačke´, debitantskog djela Nine Nuić, je Saša Anočić. Scenografkinja je Bojana Borovac, a kostimografkinja Irena Sušac. U ovoj predstavi glumili su, uz navedene glumce iz predstave ´Asfodel´, i Galliano Pahor, Rakan Rushaidat, Alen Liverić te članovi Hrvatske drame HNK-a ´Ivana pl. Zajca´.

Ove dvije premijere, kako je bilo istaknuto na konferenciji za novinstvo riječkog HNK priređenoj prije nekoliko dana, rezultat su težnje Hrvatske drame riječkog HNK-a za otvaranjem off repertoara, odnosno alternativne scene na koju bi priliku dobili mladi redatelji i dramski pisci.

Glumac riječkog HNK-a, Nenad Vukelić, tom je prilikom kazao kako je pravi razlog odigravanja dvije premijere iste večeri ´usluga kazališnim kritičarima kako ne bi dolazili dva puta u Rijeku´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara