U riječkom KBC-u pušten u rad najsuvremeniji dijagnostički uređajU riječkom KBC-u danas je pušten u rad najsuvremeniji dijagnostički uređaj za snimanje svih organa 16-slojni MDCT, odnosno multidetektorski kompjuterizirani tomograf vrijedan 5,34 milijuna kuna.L

Ta svota izdvojena je iz državnog proračuna.

Svečanu puštanju uređaja u rad nazočio je pomoćnik ministra zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić koji je kazao da je Ministarstvo zdravstva prošle godine uložilo mnogo truda i rada u povećanje zdravstvenog standarda u Hrvatskoj te da se to nije dovoljno kvalitetno ocijenilo u medijima, nego da se zamjeralo Ministarstvu da pacijentima oduzima prava.

Ljubičić je odbacio tvrdnje iz dijela medija po kojima Ministarstvo zdravstva strogo štedi, rekavši da ono samo nastoji "od jedne kune stvoriti dvije te znati kamo odlazi svaka kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima KBC u Rijeci se smatra važnim područnim zdravstvenim središtem, a kako je rekao, ponuđene su nove razvojne mogućnosti, kao što je interventna kardiologija.

Ravnatelj KBC-a Herman Haller rekao je da je 2004. završila vrlo uspješno s obzirom na velika ulaganja u opremu i prostor, koja su dosegnula ukupno 27,4 milijuna kuna. Od toga je iz državnog proračuna izdvojeno 12,3 milijuna kuna, na decentraliziranu stavku HZZO-a odnosi se 10 milijuna, grad Rijeka je izdvojio 1,65 milijuna i darovano je nešto više od tri milijuna kuna. Haller je naglasio da su prošle godine medicinske usluge KBC-a pacijentima za 30 milijuna kuna nadmašile dogovoreno s HZZO-om.

Riječki gradonačelnik izrazio je nezadovoljstvo što Ministarstvo zdravstva "nije ispunilo svoj dio obveza iz ugovora potpisana 2003. između Primorsko-goranske županije, grada Rijeke i Ministarstva o zajedničkom ulaganju 80 milijuna kuna u kupnju opreme za KBC".

Najavio je da će u petak, 14. siječnja, vojska u potpunosti napustiti vojarnu na Trsatu, gdje će moći početi gradnja novog KBC-a i sveučilišnog kampusa.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara