U Rovinju počinje ljetna škola za studente s invaliditetom

U ROVINJU će se od 12. do 19. kolovoza održavati prva Ljetna škola za studente s invaliditetom.

Organiziraju je udruga studenata "Korak" i udruga slijepih i slabovidnih studenata "Šišmiš", u suradnji s Demokratskom inicijativom mladih, a svrha joj je edukacija i upoznavanja s problemima studenata s invaliditetom te poticanje sudionika na provođenje socijalnih akcija i senzibiliziranje okoline, izvijestila je koordinatorica programa Ljetne škole Svjetlana Miletić.

U radu Ljetne škole sudjelovati će 30-tak studenata s invaliditetom, treneri i dva civilna ročnika.

Škola će se održati u Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat", koja zadovoljava potrebe sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, uz prostornu pristupačnost, sudionicima se omogućuje korištenje fizikalne terapije i liječnička skrb, a rovinjska bolnica za ortopediju i rehabilitaciju također ima pokretnu rampu za ulazak u more osoba koje se ne mogu samostalno kretati.

Programom Ljetne škole po prvi put je organizirano druženje studenata s invaliditetom, a uz međusobno upoznavanje svaki sudionik ima priliku steći nova znanja i vještine.

Sudionici Ljetne škole kreću organizirano iz Zagreba sutra ujutro. Program je financiran iz Državnog proračuna za ovu godinu i uz pomoć gradskih ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Zagreba i Rijeke.

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara