u rovinju položen temeljni kamen za gradnju stanova po POS-u

Pomoćnica ministra javnih radova, obnove i graditeljstva Alenka Košiša ČičinŠain i rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza danas su polaganjem temeljnog kamena u naselju Štangi svečano označili početak gradnje dviju zgrada s 38 stanova i dvama poslovnim prostorima po Programu društveno poticane stanogradnje (POS).

Radove, vrijedne 11,5 milijuna kuna, izvodi rovinjska tvrtka ´AR Inženjering´ a suizvođač je pazinska tvrtka ´Vladimir Gortan´.

Pomoćnica ministra naglasila je kako je Rovinj među prvim gradovima u Hrvatskoj prihvatio POS. Najavila je da će se u Rovinj vratiti za deset mjeseci kad će novoizgrađeni stanovi biti dodijeljeni mladim, rovinjskim obiteljima. Izrazila je zadovoljstvo suradnjom s gradom, rekavši kako se izrađuje projektna dokumentacija za novu zgradu s 14 stanova koja bi trebala biti useljiva do kraja godine. Kako je rečeno, i ti će stanovi po četvornom metru stajati 660 eura, uz povoljno stambeno kreditiranje što potvrđuje veliko zanimanje za takve stanove u Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je zahvalio Ministarstvu te istaknuo kako je grad dao građevne parcele na oko 2800 četvornih metara. Po njegovim riječima zadovoljstvo obitelji koje će se useliti u stanove i riješiti jedno od najvažnijih životnih pitanja nagrada je svima koji sudjeluju u POS-u.

Pomoćnica ministra posjetila je i preostalih osam gradilišta POS-a u Istarskoj županiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara