U SAD-u 749 umrlih od koronavirusa u protekla 24 sata

U SAD-u 749 umrlih od koronavirusa u protekla 24 sata
Foto: EPA

OD NOVOG koronavirusa umrlo je 749 ljudi u protekla 24 sata, pokazuju podaci koje je u 2.30 po srednjoeuropskom vremenu objavilo sveučilište Johnsa Hopkinsa.

Ovime se ukupan broj umrlih od covida-19 u Sjedinjenim Državama, gdje je oboljelo 1,9 milijuna ljudi, penje na 109.791. Oko 500.000 je dosad ozdravilo, navodi to sveučilište smješteno u Baltimoreu, na istoku SAD-a.

SAD je najteže stradala zemlja i po broju umrlih i po broju zaraženih. No u odnosu na broj stanovnika, više europskih zemalja preteklo je SAD po broju umrlih, kao što su Francuska, Italija i Španjolska.

Predsjednik Donald Trump rekao je u petak da je SAD "uglavnom svladao" krizu i ponovo pozvao guvernere da ublaže epidemiološke mjere.

SAD je na vrhuncu krize, sredinom travnja, bilježio oko 3000 umrlih na dan. Sada je taj broj pao na oko 1000 umrlih i 20.000 oboljelih na dan.

No zdravstveni radnici se boje da bi veliki prosvjedi koji se već više od tjedan dana održavaju diljem zemlje protiv policijske grubosti i rasizma mogli potaknuti porast broja oboljelih u narednim tjednima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara