U SAD-u ubio i silovao kinesku studenticu, porota nije donijela smrtnu presudu

U SAD-u ubio i silovao kinesku studenticu, porota nije donijela smrtnu presudu
Trenutak kada studentica Zhang ulazi u ubojičin auto Screenshot: CBS Chicago

YINGYING Zhang (26) je kineska studentica na američkom Sveučilištu Illinois koja je nestala prije dvije godine kada je krenula srediti papire za najam studentskog stana. Posljednji put je viđena kada je na autobusnom kolodvoru ulazila u auto Brendta Christensena (30), javlja CNN.

Ubojica je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu

Njezina je obitelj prisustvovala suđenju koje se održavalo tisućama kilometara daleko od njihova doma u Kini. Porota je jučer Brendta Christensena (30) osudila na doživotnu zatvorsku kaznu zbog otmice i ubojstva kineske studentice Yingying Zhang. Christensen je silovanje i svirepo ubojstvo počinio 2017. godine. 

Christensenov odvjetnik je još u uvodnim izjavama na suđenju izjavio da je njegov klijent ubio Zhang. Porota nije mogla donijeti jednoglasnu presudu o smrtnoj kazni pa je sudac Christensenu izrekao doživotnu zatvorsku kaznu. 

Obitelj neće odustati od potrage za njezinim tijelom 

Tijelo studentice Zhang još nije pronađeno. Sada kada je suđenje završeno, a porota donijela svoju završnu odluku, otac ubijene studentice Ronggao Zhang je tražio od okrivljenika da otkrije lokaciju na kojoj počiva tijelo njegove kćeri. 

Obitelj se ne slaže s odlukom suda, ali je prihvaća jer se nada da će okrivljenik svaki dan u zatvoru osjetiti bol i patnju zbog gubitka koji je nanio njihovoj obitelji. John Milhiser, državni odvjetnik iz američkog središnjeg okruga Illinois, rekao je da se potraga za ostacima kineske studentice nastavlja. Obitelj kaže da neće odustati od namjere da njezino tijelo vrati kući.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara