U samospaljivanju Banjalučanina ozlijeđeno šest osoba

U SAMOSPALJIVANJU koje je u petak u središtu Banje Luke izvršio jedan Banjalučanin prilikom deložacije iz stana stradalo je šest osoba, među njima i tri policajca.

Sve se dogodilo u prijepodnevnim satima kada je, uz pomoć policije, trebala biti obavljena sudska deložacija obitelji Miće Marića iz stana koji je ranije pripadao Banjalučaninu Antonu Misoniju.

U taj stan obitelj Marić je uselila nakon što je vlasnik iseljen temeljem tzv. "zakona o racionalizaciji stambenog prostora", na osnovu kojega je tijekom rata u BiH uglavnom iseljavano nesrpsko stanovništvo i upućivano u manje stanove.

Vrata stana je otvorio otac obitelji, s kanisterom benzina kojim je polio sebe i dvojicu policajaca, koji su Marića savladali i oborili na tlo. Odmah nakon toga Marićeva supruga na njih je bacila zapaljenu šibicu, pri čemu su ona i malodobno dijete zadobili opekline.

Prema informaciji iz Kliničkog centra, Marić je, s opekotinama koje su zahvatile 90 posto tijela, u komi. Dvojica policajaca su na intenzivnoj njezi Klinike za plastičnu kirurgiju i njihovi životi su u opasnosti, dok je treći policajac koji je bio uz prvu dvojicu zadobio teške opekotine glave, ali se nalazi izvan životne opasnosti, kao i supruga unesrećenoga Marića.

Nju je nakon pruže liječničke pomoći policija privremeno lišila slobode i podnijela kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva i napad na ovlaštene osobe.

Prema službenom priopćenju Ministarstva za izbjegle i raseljene Republike Srpske, obitelj Marić u petak je trebala službeno biti deložirana u svoj stan iz kojega je tijekom rata u BiH (a prema navedenom kontroverznom zakonu) useljena u stan Antona Misonija, koji je za 10 četvornih metara veći.

Temeljem sudske presude, a nakon procesa koji je trajao 12 godina, Misoni je u petak napokon trebao biti vraćen u svoj stan koji je, uslijed eksplozije benzina, gotovo potpuno uništen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara